Gönderen Nilgün Özcan | Kategori Dram, Fantastik | Tarih 18-06-2010
İLAHLARIN AŞKI
(ONDINE)
ONDINE lirik ve modern bir masal. Syracuse (Colin Farrell), İrlanda’lı bir balıkçıdır. Bir gün ağlarına takılan güzel ve gizemli bir kadınla (Alicja Bachleda) hayatı değişir. Küçük kızı Annie (Alison Barry) bu kadının büyülü bir varlık olduğuna inanmaktadır. Syracuse ise bu güzel kadına umutsuzca aşık olmuştur. Tüm masallarda olduğu gibi mutluluk ve karanlık bu hikayede yanyana gitmektedir. Senaryosu ve yönetmenliğini Neil Jordan’ın üstlendiği İrlanda kıyılarının büyülü dünyasında geçen filmin görüntü yönetmenliğini Christopher Doyle yapıyor.
ONDINEaşk, umut ve imkansız için savaşmayı anlatan bir aşk hikayesi. Devamını oku »
Start Slide Show with PicLens Lite
Gönderen Nilgün Özcan | Kategori Fantastik, Komedi, Macera | Tarih 18-06-2010
Gezegen 51
Özel bilgisayar efektleriyle yapılan Planet 51/Gezegen 51, aksi yönde bir uzaylı istilasını anlatan galaktik boyutlarda bir macera komedi
Sony Pictures, Ilion Animation Studios ve Handmade Films International yapımı olan Planet 51’in yönetmeni Jorge Blanco (en çok satan oyunlardan olan Commandos’un yaratıcısı), yardımcı yönetmenleri Javier Abad ve Marcos Martinez (Commandos yaratıcı ekibinden) ve ünlü aktörler Dwayne Johnson (The Game Plan, The scorpion King), Jessica Biel (I Now Pronounce you Chuck & Larry, The Ilusionist), Justin Long (Live Free or Die Hard, Jeepers Creepers), Seann William Scott (Ice Age 1&2, American Pie 1&2), Gary Oldman (Harry Potter serisi, Batman serisi) ve John CLeese (Shrek 2&3, A Fish called Wanda). Senaryo ise Oscar ödüllü (Shrek, Shrek 2) Joe Stillman’a ait. Yapımcılar Ignacio Perez Dolset (Ilion Animation Studios CEO’su) ve Guy Collins (HandMade Films International Yönetim Başkanı). Peter D. Graves (Terminator Salvation’ın yapımcısı), Michael Ryan (HandMade Films International Yöneticisi) ve Albie Hecht (Nickelodeon Entertainment eski başkanı) da yürütücü yapımcı olarak yer alıyorlar. Filmin müzikleri James Brett (Transformers,The Golden Compass) , kurgusu ise Oscar ödüllü (Son of Gods) Alex Rodriguez tarafından yapıldı. Devamını oku »
Start Slide Show with PicLens Lite
Gönderen Nilgün Özcan | Kategori Dram | Tarih 18-06-2010
BİNBİR FİLM SUNAR
BİR ALEXIS ALEXIOU FİLMİ
ŞÜPHE
(TALE 52)
“Gerçeklik, ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kalkan bir şeydir”
Philip K. Dick (1928-1992)
“Titizlikle işlenmiş bir gerilim”
Variety
“Eraserhead’i anımsatan bir beyin fırtınası”
Independent Magazine
“Philip K. Dick bu filme izlese, gurur duyardı”
Twitch
“HERKES KENDİ CEHENNEMİNİ İÇİNDE TAŞIR..!”
“Gerçeklik, ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kalkan bir şeydir”
Philip K. Dick (1928-1992) Devamını oku »
Start Slide Show with PicLens Lite
Gönderen Nilgün Özcan | Kategori Komedi, Romantik | Tarih 18-06-2010
OFF KARADENİZ
Her yer vatan toprağı değil mi?
İzmir-Of-Rize-Ardeşen arasında geçen sımsıcak bir komedi. Yeni hakim çıkmış İzmir’li bir genç kızın ilk görev yeri olarak Of’a atanmasıyla başlayan olaylar dizisi bizi sıcak Ege sahillerinden Karadeniz’in serin yaylalarına, yemyeşil çay bahçelerine, ormanlarına taşıyacak.
Off Karadeniz aynı zamanda Türkiye’nin ilk çevreci filmi olma özelliğine sahip : kentleri denizden koparan sahil yolu, vadileri tehdit eden barajlar, ormanların ortasına açılan çöp çukurları, aşırı betonlaşma, güldürü havasının altına saklanmış da olsa, bütün çıplaklığı ve absürdlüğü ile bu filmde gözler önüne seriliyor. Ama öte yandan da Karadeniz doğasının o başdöndürücü güzelliğini görüyoruz film boyunca: yeşilin binbir tonu,başı bulutlarda kaybolmuşsarp dağlar, taş köprüler, eski ahşap evler, horonların coşkusu, neşesi ve tabi ki her şeyin de üstünde insanların hayata o esprili ve sevecen bakış tarzı. Devamını oku »
Start Slide Show with PicLens Lite