Dirlik Düzenlik

Dirlik Düzenlik

Dirlik Düzenlik farklı yaş gruplarından üç kadından oluşan bir ailenin hikayesi. Hicran yarı deli, uyumsuz karakteriyle bir türlü dünyaya ayak uyduramayan bir Tarih öğretmeni. Annesi Dudu onu, tüm zamanını saatlere bölüştürerek yaşamak zorunda bırakan şeker hastalığının verdiği sabırla kalenderleşmiş bir kadın. Hicran’ın kardeşi Vildan ise bir emlak acentesinde yöneticilik yapan, ama aslında şarkıcı olmak isteyen, bir barda gizlice sahneye çıkan, okuyamamanın verdiği ezikliği tuhaf bir kibirle yenmeye çalışan bir karakter. Bu üç kadın sevgi ve nefret arasında sürekli gidip gelen bir ilişki yaşıyorlar. Dudu ve Vildan’ın bir tarafta, Hicran’ın başka bir tarafta sürdürdüğü; güzellik-çirkinlik, evlilik-bekarlık, para-parasızlık, sağlık-hastalık cephelerindeki bu savaş, Dudu’ya gelen evlilik teklifiyle artık kazananın ve kaybedenin olmadığı bir noktaya geliyor.

“Dirlik Düzenlik” yazısını okumaya devam et

Toz Bezi

TOZ BEZİ

İki gündelikçi kadın, temizliğe gittikleri evlerdeki insanlarla kurdukları ilişki, gündelik çatışmalar, kendi arkadaşlık-kardeşlikleri ve bu yakın arkadaşlığın hiyerarşisi, hayata tutunma çabası, kadınlık, annelik, temizlik ve yoksulluk… Nesrin ve Hatun şehrin yoksulluğu ve zenginliği arasındaki bir vagonda gelip giderken, hayatı anlamaya ve kendilerine gidecek yollar bulmaya çalışırlar. Hatun temizliğe gittiği mahallede bir ev almak için para biriktirmeye çalışırken, Nesrin önce onu terk eden kocasının yokluğuyla, kendi yalnızlığıyla yüzleşir, ardından da 5 yaşındaki kızıyla hayata tutunmanın yollarını arar. Yolları birbirine benzemez ama yoldaşlık bakidir. İki kadın birbirine benzemez hayallerle tutunmaya çalışırlar. “Toz Bezi” yazısını okumaya devam et

Toz Bezi

Toz Bezi

İki gündelikçi kadın, temizliğe gittikleri evlerdeki insanlarla kurdukları ilişki, gündelik çatışmalar, kendi arkadaşlık-kardeşlikleri ve bu yakın arkadaşlığın hiyerarşisi, hayata tutunma çabası, kadınlık, annelik, temizlik ve yoksulluk…
Nesrin ve Hatun şehrin yoksulluğu ve zenginliği arasındaki bir vagonda gelip giderken, hayatı anlamaya ve kendilerine gidecek yollar bulmaya çalışırlar. Hatun temizliğe gittiği mahallede bir ev almak için para biriktirmeye çalışırken, Nesrin önce onu terk eden kocasının yokluğuyla, kendi yalnızlığıyla yüzleşir, ardından da 5 yaşındaki kızıyla hayata tutunmanın yollarını arar. “Toz Bezi” yazısını okumaya devam et

Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile

“ÖFKELİ ÇILGINLIK KARAMSAR ÇİLE”

Hatice Yakar’ın, Kültür Bakanlığı desteği ile çektiği ve senaryosunuda yazdığı ilk sinema filmi.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümünden Mezun olan Hatice Yakar, pek çok dizi film ve  Recep İvedik1, Hababam Sınıfı Askerde, Hababam Sınıfı 3,5, Eve Dönüş gibi sinema filmlerinde yönetmen yardımcılığı yaptı.

Bu yıl gerçekleşen 30. Uluslar arası İstanbul Film Festivalinde, “Yeni Türkiye Sineması” bölümünde gösterilen film, 17 Haziran 2011 de gösterime giriyor.

Adana’da ve  dağlarlarda geçen hikaye, ABD üssü İncirlik’ten havalanıp duran Jetlerin, dağlarda yankılanan sesleriyle bile bütün bu coğrafya ya nasıl korku saldığını, ve yok edici bir etki bıraktığını anlatıyor. “Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile” yazısını okumaya devam et

Press

Press, 18 Mart 2011 de Sinemalarda

1990’larda  OHAL bölgesinde öldürülen gazetecilerin o günlerde doğru dürüst haberleri bile yapılmamıştı. PRESS, öldürülen gazetecilerin öyküsünü anlatarak, gazetecilik tartışmasının başka bir yönüne dikkat çekiyor.

Türkiye galasını 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan, Sedat Yılmaz’ın ilk uzun metrajlı filmi Press, 18 Mart 2011 de sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Konu:

1990’lı yılların ilk yarısında çatışmaların yoğun yaşandığı günlerde, bir avuç gazeteci Diyarbakır’da yaşanan insan hakkı ihlallerini dünyaya duyurmaya çalışmaktadır. Faysal, yaptığı bir haberde orduyla ilişkisi olan bir çetenin izine rastlar. Çete, bölgedeki birçok cinayetin zanlısıdır. Çete haberinden sonra Faysal tehdit telefonları almaya başlar ancak Faysal çetenin üzerine gitmeye devam eder. “Press” yazısını okumaya devam et