Sürgün

Erler Film’in yapımcılığını üstlendiği, Rıdvan Akar’ın eserinden uyarlanan, senaryosunu Selin Tunç’un yazdığı, yönetmenliğini Erol Özlevi’nin yaptığı “SÜRGÜN” filminin başrollerini Saadet Aksoy, Tolgahan Sayışman, Mahir Günşiray ve Ruhsar Öcal paylaşıyor.

Büyükadalı, zengin bir Rum ailenin kızı Eleni ile adalı bir faytoncunun oğlu Sedat’ın çocukluk  yıllarında başlayan imkansız aşkları ve onların gözünden, Bakanlar Kurulu’nun 16 Mart 1964 tarihli “sürgün’’ kararıyla yaşanan trajedi SÜRGÜN’DE…

O yıllarda Büyükada’da Rumlar ve Türkler barış, kardeşlik içinde yaşamakta ve herkes birbirinin inancına saygı duyarak komşuluk ilişkilerini çok sıcak bir ortamda yürütmektedir. Çocukluklarından beri birbirlerine aşık olan Eleni ve Sedat, üniversite son sınıfta evlenmeye karar verirler. Ancak Sedat yoksul bir faytoncunun oğlu, Eleni ise başarılı ve varlıklı bir babanın kızıdır. Eleni’nin babası Stavro, inanç farklılıklarını ve Sedat’ın yoksulluğunu öne sürerek bu aşka şiddetle karşı çıkar. “Sürgün” yazısını okumaya devam et

Osmanlı Cumhuriyeti

Kurtuluş Savaşı olmasaydı, ülkemiz düşman çizmesinden kurtulmasaydı,Cumhuriyet kurulmasaydı ne olurdu?.. Osmanlı Devletinin devam ettiği,yabancıların ülke topraklarını paylaşması ve birçok tarihi olaylar “Osmanlı Cumhuriyeti” filminde hicvediliyor. Yapımcılığını Şükrü Avşar’ın yaptığı Gani Müjde’nin senaryosunu yazdığı Ata Demirer,Sezen Aksoy,Ali Düşenkalkar ve Sümer Dilmaç’ın başrollerini paylaştığı film 21 Kasım 2008 de vizyona giriyor.
PRODÜKSİYON NOTLARI:
Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp, kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti’nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara’nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk’ün var olduğu bir cumhuriyet anlatılıyor. “Osmanlı Cumhuriyeti” yazısını okumaya devam et