Tenet

Sana sunabileceğim tek şey şu kelime: Tenet.
Doğru kapıları açar; hatta bazı yanlış kapıları da.
Onu dikkatli kullan.

Christopher Nolan imzalı yeni orijinal bilimkurgu-aksiyon “Tenet”ın başrolünde John David Washington yer alıyor.
Kahramanın sahip olduğu tek silah bir kelimedir: Tenet. Tüm dünyanın ayakta kalabilmesi için mücadele eden Kahraman, uluslararası casusluğun alacakaranlık dünyasında seyahat ederken üstlendiği görev onu gerçek zamanın ötesine götürecektir.
Zaman yolculuğu değildir bu. Evirtmedir.

“Tenet”ın uluslararası kadrosunda John David Washington’a Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clémence Poésy, Aaron Taylor-Johnson’ın yanı sıra, Michael Caine ve Kenneth Branagh eşlik ediyor.
Nolan yazıp yönettiği filmin hikayesini perdeye taşımak için IMAX® ile 70 mm tekniklerinden yararlandı. “Tenet”ın yapımcılığını Emma Thomas ve Nolan; yönetici yapımcılığını ise Thomas Hayslip üstlendi.

Nolan’ın kamera arkası ekibini oluşturan isimler şöyle: Görüntü yönetiminde Hoyte van Hoytema, yapım tasarımında Nathan Crowley, kurguda Jennifer Lame ve kostüm tasarımında Jeffrey Kurland. Görsel efektler amirliğini Andrew Jackson’ın, özel efektler amirliğini ise Scott Fisher’ın gerçekleştirdiği filmin müziği Ludwig Göransson imzasını taşıyor.
“Tenet”ın çekimleri yedi ülkeye yayıldı.
Warner Bros. Pictures bir Syncopy Production yapımı olan Christopher Nolan filmi “Tenet”ı sunar. Filmin tüm dünyadaki sinema ve IMAX’lere dağıtımını Warner Bros. Pictures gerçekleştirecek.

Dünyaya yeni bir şekilde bakmaya başlamalısın.

Çoğu insan zamanı var oluşumuzun değiştirilemez bir dinamiği olarak görür. Fakat sinemacı Christopher Nolan’ın ellerinde zaman, ilginç bir şekilde, kolayca kontrol edilebilen, eğilip bükülebilecek, yan yana konulabilecek, hatta evirtilebilecek bir akış oldu. “Tenet”ın yazarı, yönetmeni ve yapımcısı olan Nolan, “Hikaye, zamanla ilgili fikirleri ve onu nasıl deneyimlediğimizi ele alıyor —bir bilim kurgu bileşenini casus türünün klasik öğeleriyle etkileştiriyor”.
Nolan, “Tenet”ın bir süredir üzerinde düşündüğü bir kavram olduğunu ifade ediyor ve şöyle diyor: “Bir sinemacı olarak, çeşit çeşit fikirleriniz vardır —çekmecenin dibindeki bu fikirlerin olgunlaşması onlarca yıl sürebilir. Zaman her anlamda doğru olmalı. Benim için bu, ‘Dunkirk’ten sonra daha geniş bir film yapımcılığına geri dönmek istememin ve dünyanın dört bir yanındaki izleyicileri hiç olmadığı kadar çok yere götürmenin bir bileşimiydi. Ayrıca, her zaman yapmayı planladığım casus türüne soyunmaya hazır olduğumu hissettim. Çocukluğumdan beri casus filmlerini severim; gerçekten eğlenceli ve heyecan verici bir kurgu türüdür. Ama taze bir soluk getirebileceğimi hissetmediğim takdirde bu tür bir film yapmak istemedim. Yaklaşımımızı en basit şekilde, ‘Inception’la soygun türünde yaptığımız şeyi ‘Tenet’te casus film türünde yapmaya çalışmak olarak açıklayabilirim.”
Bu küresel aksiyon-gerilim filminin yapımcılığını Nolan ile birlikte üstlenen Emma Thomas, “‘Tenet’ o kadar zorlayıcıydı ki on yıl önce bunu başaramazdık diye düşünüyorum, yani bu hikayenin Chris’in beyninden tam da doğru zamanda çıktığını hissediyorum. Bu, Chris’in sadece prodüksiyon anlamında değil, aynı zamanda hikayeyi geçmişte yaptıklarının sınırlarının ötesine taşıması açısından da yaptığı en iddialı film. Kendisinin geçmişten bugüne uzanan filmlerine baktığınızda, her birinin bir öncekine dayandığı hissi uyanıyor. Dolayısıyla, ‘Tenet’ kesinlikle uzun yıllar içinde edindiğimiz deneyimin bir ürünü”.