Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok

YAPIM NOTLARI

Marvel Stüdyoları, Şimşek Tanrısının Marvel Sinematik Evreninde geçen aksiyon, mizah, dram ve görsellik dolu yepyeni, heyecan verici macerası olan “Thor: Ragnarok”u sunar.

Hikâyede Thor, güçlü çekicinden mahrum bir şekilde, evrenin diğer tarafında mahkum olur ve Asgard’a geri dönüp, gezegeninin ve Asgard medeniyetinin sonu anlamına gelen ve yeni güçlü bir tehdit olan acımasız Hela’nın ellerinde Ragnarok’u durdurmak için, kendini zamanla kıyasıya bir yarış içinde bulur. Ama önce, kendisini eski ortağı ve dostu Avenger yani “İnanılmaz Hulk” ile karşı karşıya getirecek olan ölümcül gladyatörel bir yarışmadan sağ çıkmayı başarmak zorundadır.

Chris Hemsworth (“Zafere Hücum”, “Denizin Ortasında”) Asgard’ın çekiç kullanan kahramanı başrolüne geri dönüyor. Ona Thor’un ikiyüzlü, evlatlık kardeşi Loki rolünde altın küre ödüllü Tom Hiddleston (“The Night Manager,” “Kong: Kafatası Adası”), Hain Hela rolünde iki Oscar ödüllü Cate Blanchett (“Mavi Yasemin”, “Carol”), Asgardlı nöbetçi Heimdall rolünde Emmy adaylığı ve altın küre ödülü bulunan Idris Elba (“Luther,” “Pasifik Savaşı”), Eksantrik diktatör, ve Sakaar hükümdarı Grandmaster rolünde Jeff Goldblum (“Jurassic Park,” “Büyük Budapeşte Oteli”), amansız savaşçı Valkyrie rolünde Tessa Thompson (“Creed,” “Selma”), Asgard’ın en kuvvetli savaşçılarından biri olan Skurge rolünde Karl Urban (“Star Trek” üçlemesi, “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü”), “Yenilmezler” ve “Yenilmezler: Ultron Çağı” filmlerindeki Bruce Banner/Hulk rolünde yeniden gördüğümüz üç kez Oscar adayı olan Mark Ruffalo (“Spotlight”, “İki Kadın Bir Erkek”) ve Asgard Kralı Odin rolünde Oscar ödüllü Sör Anthony Hopkins (“Kuzuların Sessizliği”, “Nixon” ) eşlik ediyor.

Marvel’in popüler Norveçli süper kahramanının üçüncü bölümü olan “Thor: Ragnarok”un hikayesi Craig Kyle & Christopher Yost ve Eric Pearson’a ait ve senaryosunu Eric Pearson yazdı ve Oscar adayı yönetmen Taika Waititi tarafından yönetildi. Film yapımcısı olan Kevin Feige’e başyapımcılar Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum, Thomas M. Hammel ve Stan Lee eşlik ediyor.
Waititi, kamera arkasında yetenekli bir ekip kurdu, bunlar arasında Oscar Ödüllü yapım tasarımcısı Dan Hennah (“Yüzüklerin Efendisi” ve “The Hobbit” üçlemesi) ve yapım tasarımcısı Ra Vincent (“Aylak Vampirler”), altı Goya ödüllü, BAFTA adayı sinematograf Javier Aguirresarobe, A.S.C. (“Secretos del corazón”, “Diğerleri”), film editörü Joel M. Negron (“İyi Adamlar”, “Transformers: Ay’ın Karanlık Yüzü”), ödüllü kostüm tasarımcısı Mayes Rubeo (“Avatar,” “Apokalipto,”), görsel efekt uzmanı Jake Morrison (Marvel Stüdyolarından“Ant-Man,” “Thor: Karanlık Dünya”) ve besteci Mark Mothersbaugh (“Liseli Polisler”, “Lego filmi”) bulunuyor.

Marvel Stüdyolarının sunduğu “Thor: Ragnarok” 3 Kasım 2017’de Amerika’da gösterime girecek.

VİZYON

“Thor” serisinin en yeni filmi “Thor: Ragnarok” serinin önceki iki büyük beyaz perde başarısının ardından epik maceralar çizgisini sürdürüyor (Dünya çapında gişe hasılatı 1.1 milyar dolar üzerinde olan 2011 yapımı “Thor” ve 2013 yapımı “Thor: Karanlık Dünya”).

Thor’un yeni maceralarını zenginleştirmek için yeni hikâyeler bulma süreci, karakterlerin geçmişini ele alarak başlıyor ve yapımcı Kevin Feige bunu şöyle açıklıyor “Thor’un yardımcı karakterleri, kötü karakterleri ve Loki’yle Odin arasındaki aile dramı bize bütün Marvel karakteriyle en zengin konuları sunuyor.”

Ve ekliyor, “Üçüncü Thor macerasıyla yeni karakterler, yeni kötü adamlar ve yeni mekânlarla ‘Thor: Karanlık Dünya’dan çok farklı birşeyler ortaya çıkarmak istedik. İzleyicileri serinin gidişatını değiştirerek şaşırtmayı seviyoruz.”

Norveç mitolojisinde “Dünyanın sonu, kıyamet, Armageddon” Ragnarok kavramını yönetmen Taika Waititi şöyle yorumluyor. “Bana kalırsa Ragnarok yeniden doğuş anlamına geliyor. Yeni bir döngünün başlangıcı. Dünya hayatındaki veya evrenin diyarlarındaki bir döngü. Ben bunu eskinin yok oluşu ve yeninin doğuşu olarak algılıyorum.”

Yapımcı Feige, bir Yeni Zellanda yerlisi olan Taika Waititi’yi, “Thor”un üçüncü filmini yönetmesi için işe alırken onun kendine özgü yönetmenlik tarzına ve seriye neler katabileceğine odaklanmıştı. Feige “Bir Thor filminin nasıl olabileceğini yeniden tanımlayabilecek bir yönetmen arıyorduk” diye açıklıyor. “Hangi yönetmenin seriyi devam ettirebileceğini belirleme aşamasına gelinc sevdiğimiz filmleri düşündük. Taika gerçekten inanılmaz eğlenceli, inanılmaz ince yönetmenlik işleri ortaya çıkardı. ‘Boy’, ‘Aylak Vampirler’, ‘Vahşiler Firarda.’ O inanılmaz bir yetenek. Daha önce bu boyutta bir çalışma yapmadı ama sorun değil, bizim istediğimiz onun eşsiz vizyonuydu.”

“Bu projeyi benim için cazip kılan şeylerden biri Marvel’in, Thor’a yeni bir yön vermek istemesiydi” diye açıklıyor yönetmen. “Onu dünyada mümkün olabilecek en kısa süre kalarak uzaya çıkarmak. Cazip kılan bir diğer şey de Thor’u eğlenceli bir maceraya dönüştürmekti. Ayrıca benim filme yaklaşımım bütün eskileri bir yana bırakarak, ‘Thor: Ragnarok’u tamamen kendi bünyesinde bağımsız bir film olarak ele almaktı. Elbette onun da Marvel Sinematik Evreninde ve onların diğer Süper Kahraman filmlerinden meydana gelen sistemde bir yeri var.”