Bir Alışverişkoliğin İtirafları / Confessions of a Shopaholic

Rebecca Bloomwood (Isla Fisher), New York’un ışıltılı dünyasında yaşayan, neşe dolu bir genç kızdır. Alışveriş konusunda çok başarılıdır, hatta belki biraz fazla başarılıdır. Çok sevdiği, her sayısını ilgiyle izlediği bir moda dergisinde çalışma hayalleri kurmaktadır. Ancak derginin yayınevinin kapısından içeri adım atmayı bile başaramaz. Sonunda aynı şirketin yayınladığı bir finans ve ekonomi dergisinde okurlara az parayla çok alışveriş temalı (hesaplı alışveriş üzerine tavsiyeler veren) köşe yazılarını yazma işini eline geçirmeyi başarır. Hayalleri teker teker gerçek olmaya başlamıştır ama bir sorun vardır. Kendisi iflah olmaz derecede sıkı bir alışveriş koliktir. Bu zaafını/bu hastalığını finans dergisindeki herkesten gizlemeye çalışır;gizlemek zorundadır. Geçmişinin geleceğini mahvetmemesi için olağanüstü bir çaba harcamak zorunda kalacaktır.
Yapımcılığını Jerry Bruckheimer’ın, yönetmenliğini P.J. Hogan’ın (“My Best Friend’s Wedding”) üstlendiği filmin başrolünde “Wedding Crashers”tan tanıdığımız Isla Fisher oynuyor. Senaryosunu Tim Firth ile Tracey Jackson’ın yazdığı filmin konusu, Sophie Kinsella’nın “Confessions of a Shopaholic” ve “Shopaholic Takes Manhattan” adlı kitaplarından uyarlandı. “Bir Alışverişkoliğin İtirafları / Confessions of a Shopaholic” yazısını okumaya devam et

Havar

Yönetmen Mehmet GÜLERYÜz, “Namus cinayeti” olgusunu kendi içinde tartışan ve  “DAYANIŞMA” adıyla bilinen projenin adını  “HAVAR” olarak değiştirdi. Mehmet GÜLERYÜZ bu değişikliğin gerekçesini  “Havar; yörede kız ismi olarak kullanılıyor ve çığlık, yardım çağrısı, isyan anlamlarını içinde barındırıyor. Bu yüzden DAYANIŞMA’dan daha anlamlı olduğuna karar verdim.” diyor.
Projenin bir başka özelliği ise sürekli “namus cinayeti” ve “genç kız” intiharları ilişkisiyle Türkiye’nin gündemine gelen Batman ve civarındaki yerli halkın projede oyuncu olarak yer alması. Böylece intiharlarıyla gündeme gelen Batman’lı genç kızlar kamera karşısında yer alıyorlar. Yönetmen bu idealini gerçekleştirmek için defalarca yöreye gidip gelmiş. Mehmet Güleryüz “Açıkçası başlangıçta oldukça tedirgindim. Buradaki yöre halkının filmin oyuncusu olmaları anlamlı bir mesaj olacak. Filmde tek bir profosyonel sinema oyuncusu yok. Hemen hemen hepsi ilk kez kamera karşısına geçen oyuncuların bazıları çekimin yapıldığı köyden.İnsanlar kısa zamanda kaynaştılar, bu çok hoş, projeye “DAYANIŞMA” adını verirken de,hayalini kurduğum şey insanların elbirliğiyle sorunun çözümüne odaklanmasıydı. Bu projeye yörenin destek vermesi benim için çok mutluluk verici oldu.” diyor. Ayrıca teknik ekipte yer alan ışık kadrosu da Diyarbakır’dan temin edilmiş. “Havar” yazısını okumaya devam et

Niko: Yıldızlara Yolculuk / Niko: Lentajan Poika – Niko & The Way to the Stars

İskandinav ülkelerinin “Buz Devri” olarak adlandırılan “Niko: Yıldızlara Yolculuk”ta sevimli bir ren geyiği olan Niko babasının Noel Baba’nın uçan geyiklerinden biri olduğunu öğrenir ve babasını bulmak üzere yola koyulur. En büyük hayali babası gibi uçmak olan Niko, Noel Baba ve uçan geyiklerini bulmak üzere çıktığı yolda, kötü kurtlara yakalanmamak için sincap Julius ve Wilma ile maceradan maceraya koşar. Arkadaşlarıyla atıldığı maceranın sonunda acaba Niko da babası gibi göklerde uçabilecek midir?
Yönetmen: Michael Hegner, Kari Juusonen
Senaryo: Hannu Tuomainen, Marteinn Thorisson
Kurgu: Per Risager
Müzik: Mark Armstrong
Ses: Patrick Drummond
Süre: 80 dk “Niko: Yıldızlara Yolculuk / Niko: Lentajan Poika – Niko & The Way to the Stars” yazısını okumaya devam et