Kukuriku: Kadın Krallığı

KUKURİKU: KADIN KRALLIĞI

İktidarı taşıyan kutsal sopa, erkeklerden kadınlara geçerse ne olur?

Adem ile Havva’dan bu yana uğruna kavgalar edilen, destanlara, edebiyatın unutulmaz yapıtlarına konu olan, sinemada her türlüsü işlenen KADIN-ERKEK ve aralarındaki iktidar savaşı,temasını işliyor. Bu savaş bazen komik, bazen traji-komik, bazen de trajik sonuçlar doğuruyor.

TEMEL BİLGİLER:

KUKURİKU- KADIN KRALLIĞI filmi, Bolu ve Göynük te çekildi. Senaryo yazım aşamasından bugüne dek tam 1 yıl geçti. Çekimleri Temmuz ayında başlayıp Ağustos ayında biten film için 2 milyon 225 bin TL harcandı. Film 31 Aralık 2010 da gösterime giriyor.

SET İÇİN:

Film için kurulan set 45 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. 35 bin metrekare alan peyzaj çalışması ile yeşillendirildi yada çiçeklendirildi.
7 adet Yel değirmeni inşa edildi. 5 adedi elden geçirilip filme hazır hale getirilirken 2 adedi temelde inşa edildi. “Kukuriku: Kadın Krallığı” yazısını okumaya devam et

Devrim Arabaları İngiltere’de Vizyonda

DEVRİM ARABALARI 29.5.2009 CUMA GÜNÜ İNGİLTERE’DE VİZYONDA

Devrim Arabaları 500 filmin başvurduğu Monaco Film Festivali’nde  16 Mayıs 2009 Cumartesi günü EN İYİ FİLM Ödülüne layık görüldü. Bu başarı, filme  yabancı ülkelerden gelen  vizyon taleplerini arttırdı.

Devrim Arabaları’nı İngiltere’de 29 Mayıs 2009 Cuma vizyona sokan dağıtıcı firma, filme özellikle radyolarda reklam spotlarıyla ve özel hazırlattıkları sinema afişleri ile destek veriyor.

Devrim Arabaları’nın, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve  Arjantin’de vizyona girmesi için gelen taleplerle ilgili görüşmeler devam ediyor. “Devrim Arabaları İngiltere’de Vizyonda” yazısını okumaya devam et

Devrim Arabaları

16 Haziran 1961.
Devlet Başkanı Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. O gün orada bulunan 23 mühendis bu emri “Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okuma” olarak algılarlar. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır.Çalışma mekanı olarak Devlet Demiryolları’nın Eskişehir’deki Cer Atölyesi seçilir.
Zaman müthiş dardır. Ekibin Cumhuriyet Bayramı’ na kadar yalnızca 130 günü vardır. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur:
“Devrim”.

“Devrim Arabaları” azmin ve birbirine inanan insanların neleri başarabileceğini gösteren, bu topraklarda yaşanmış bir başarı öyküsüdür… Hikaye, bu aracı üretme görevini üstlenmiş 23 mühendisin kariyerlerini ve aile hayatlarını riske atarak girdikleri bu üretim macerasında zamanla, yoklukla, politikayla, karşılarına çıkan
sayısız engelle mücadelelerini anlatır.
Aslında anlatılan bir inanç ve azim öyküsüdür.
“Devrim Arabaları” Türk mühendisinin ve işçisinin, 20 sene öncesine kadar toplu iğne dahi üretemeyen bir ülkede kalkıştıkları bu meydan okumayı, bugün her şeye kolayca sahip olan nesillere, idealist zihniyeti ve zaferi de aktararak yaşattıkları bir
birlik ve başarı öyküsüdür. “Devrim Arabaları” yazısını okumaya devam et