Defne’nin Bir Mevsimi

Defne’nin Bir Mevsimi

Türkiye’nin çalkantılı bir yaz mevsiminde geçen film, romans ile politik dram arasında ilerliyor. Zengin bir ailenin kızı Defne’ye aşık iki fakir kardeşin hikâyesini anlatan film, Antakya’nın kültürel, etnik ve dinsel kozmopolit ortamını yansıtırken Ortadoğu’da her şeyin birdenbire nasıl değiştiğini gösteriyor. “Dün”den “bugün”e bu güzel ama zorlu coğrafyaya ışık tutan film, oryantal güzellik ve romantik duygusuyla Doğu Akdeniz’in lirik bir tasviri…

Özet: Antakya yakınlarında, Suriye sınırına yakın bir kasabada yaşayan Defne, Leyla ile üniversite sınav sonucunu beklemektedir. “Defne’nin Bir Mevsimi” yazısını okumaya devam et

Gitme Baba

GİTME BABA

‘Gitme Baba’ özetle baba – kız aşkını konu alıyor. Kuşadası’nda iki dönem belediye başkanlığı yapmış olan Mustafa Lütfi Suyolcu 16 Mayıs 1995 tarihinde evinin önünde başına üç kurşun sıkılarak öldürüldü. Bu film, bu olayın siyasi ya da kriminal boyutundan çok Mustafa Lütfi Suyolcu’nun yaşam duruşunu ve kızı Çiğdem Suyolcu ile arasındaki özel ilişkiyi anlatıyor. Suçla ya da şiddetle ilgili olaylar medyada hep yüzeysel boyutuyla ele alınıyor, o olayları yaşayan insanların kalplerinin, zihinlerinin derinliklerinde olanlarla ilgilenilmiyor. İşte bunlar bu filmin konusu.

Bu filmde iki temel duyguyu sorgulamak istedik; bir baba ve kızı arasındaki sevginin varacağı en üst noktalar ve bir adamın ideallerine kendini çocuklarından ve eşinden ayıracak kadar bağlı kalması.
İşte bu bağlılık bir adamın katledilişine, bir ailenin parçalanmasına, bir kızın neredeyse tüm dünyasının tepetaklak olmasına yol açacak. “Gitme Baba” yazısını okumaya devam et