Mavi Pansiyon

AŞK HAKKINDA NE BİLİYORSUNUZ?
Ünlü yönetmen ve müzisyen Nezih Ünen’in “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” filmi kült olmaya giderken, ikinci filmi “Mavi Pansiyon” 2 Aralık‘ta vizyona giriyor.
Aşk hakkında bildiklerimizi gözden geçirmemizi sağlayan romantik drama türündeki filmin başrollerini Yunus Güner, Fadik Sevin Atasoy, Özlem Tekin ve Tan Sağtürk paylaşıyor.Konuk oyuncu olarak Zeynep Beşerler’in yer aldığı filmde diğer rollerde Nail Kırmızıgül, Veysel Diker, Pelin Acar ve Nathalie Griffin oyunculuk performanslarıyla göz dolduruyor.
Filmin bir başka özelliği ise müziklerinde “İncir Reçeli” filmindeki performansı ve şarkıları ile büyük bir hayran kitlesi oluşturan Halil Sezai’nin dört şarkı ile imzası olması.
“Mavi Pansiyon”un yapım şirketi DFI (Dream Factory Istanbul), uygulayıcı yapımcı Renan Kaleli, görüntü yönetmeni Soykut Turan, sanat yönetmeni ise Türker Simitis.
Filmin post prodüksiyon ve renk işlemleri Yunanistan’da gerçekleştirildi.

FİLMİN KONUSU
Başarılı ve yakışıklı bir mimar olan Ahmet (Yunus Güner), Elif’le (Zeynep Beşerler) evliliğinin hüsranla sonuçlanmasının ardından aşka inancını kaybetmiştir. Ancak, kendini toparladıktan sonra gözde bir çapkın olarak hayata geri döner. “Mavi Pansiyon” yazısını okumaya devam et

Anadolu’nun Kayıp Şarkıları

ANADOLUNUN KAYIP ŞARKILARI 12 Mart’ta sinemalarda.

Bir film düşünün rüya gibi bir yolculuk yapıyorsunuz. Uygarlığın beşiği olduğu halde dünyanın unutmuş olduğu yerlere gidiyor, bugüne kadar duymadığınız ezgiler dinliyorsunuz…
Uzak değil bu yerler, eskiler “Anadolu” demiş buraya: “Güneşin yükseldiği yer…”
Yabancı değil bu insanlar, bizleriz…
Peki ya birbirimizi dinlemeye hazır mıyız?

Antik kültürleri, imparatorlukları, mitolojileri ve yaşanmış görkemiyle dünyada eşi benzeri olmayan Anadolu’nun 10 bin yılı aşan bir geçmişten kalma egzotik mekanları ve insanları arasında yaşanan bir müzikal yolculuk.
Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, bir müzikal-belgesel olarak belki de türünün ilk örneği: Anadolu halkının kendi mekanında ve provasız kaydedilen otantik performansları, 20 benzersiz şarkı halinde yeniden düzenlenirken bazıları ise orijinal halinde bırakıldı.
Bu yolculuk, müzik ve kültürün nasıl olup da hayat, coğrafya ve çalışma ortamından türediğini gözler önüne sererken, Anadolu’nun zengin kültürleri de müzik, dans ve ritüeller temelinde keşfediliyor. Bu insanları saran ve yaşam biçimlerini etkileyen büyüleyici çevre de filmin şiirsel anlatımına katkıda bulunuyor. “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” yazısını okumaya devam et