Payidar: Gazi’nin Büyük Tablosu

Payidar: Gazi’nin Büyük Tablosu

Konu: Bir baş sanatçı olarak tasvir edilen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve payidar kalacak o büyük tablosu Türkiye Cumhuriyeti’nin konu alındığı belgesel, duygusal anlatımları ile olduğu kadar, canlandırma sahnelerinde gösterilen büyük özen ile izleyicileri adeta sürükleyecek bir yapıt.

Ana teması Atatürk’ün özel hayatı, kişiliği ve sanat tutkusunun olduğu belgesele, Ulu Önder’in sevdiği şarkılar eşlik ediyor.

Atatürk’ün yaşayan amcazadesi Selin Söğütlügil’in birinci ağızdan ve doğrudan kaynakçalarla olan anlatımına, bir sanatçı gözü ile eşlik eden büyük ustalar Bedri Baykam ve Müjdat Gezen belgesele adeta renk katmakta. Geniş kadrosu, anlatım dili ve canlandırma sahnelerindeki benzerlikler izleyicileri adeta döneme götürmektedir.

Atatürk’ün çoğu insan tarafından bilinmeyen özelliklerinin de anlatıldığı eser, birçok ilke imza atmaya hazırlanıyor.

“Payidar: Gazi’nin Büyük Tablosu” yazısını okumaya devam et

İyi Ki Doğdun Abla

İyi Ki Doğdun Abla

KONU

1- Köy ağası Bayram’ın 3 çocuğundan ikisi Ferit ve Feriz birbirleriyle anlaşamamaktadır. Kardeşleri Ferda istemeye istemeye Feriz’in yakın dostu Ali’yle evlendirilir. Köye gelen öğretmen Gamze Ferit’le yakınlaşır, küçüklüğünden beri Ferit’i kıskanan feriz bu durumu da hazmedemez. Ferit ve gamze evlenir. Gamzenin akıl sağlığıyla ilgili problemleri ortaya çıkar ve ailede başlayan kaos felakete yol açar. Sürpriz bir sonla her şey açığa çıkar.

2- Köy ağası olan Bayram’ın üç çocuğu vardır. Kardeşlerden Ferit ve Feriz birbirleriyle sürekli didişir. Evin kızı Ferda ise istemese de Feriz’in yakın arkadaşı Ali ile evlendirilir. Ferit ve Feriz’in arasındaki çekişme köye gelen öğretmenden sonra iyice kızışır. Öğretmen Gamze ile Ferit’in ilişkisi kısa sürede evlilikle taçlanmıştır. Kısa bir süre sonra Gamze’nin akıl sağlığı ile ilgili sorunların ortaya çıkması tüm aileyi etkiler. “İyi Ki Doğdun Abla” yazısını okumaya devam et