Taş

TAŞ
Ailede bir kişi eksik. Nerede olduğu meçhulken ve aradan çok uzun yıllar da geçmişken, birdenbire çıkıp gelen bir yabancının O olduğuna inanmak belki de en olası durumdur.
Selim, Memur’dan kaçarken yaralı olarak bir eve sığınır. Bu evde yaşayan ailenin oğulları 20 yıldır kayıptır. Emete, evlerine gelen bu yabancının oğlu olduğuna inanır ve bakımını üstlenir. Kocası Ekber ve kızı Suna ise ona inanıp inanmamak arasında gidip gelirler. Selim’in kendi geçmişini hatırlamıyor olması da kimin neye neden inandığını yeniden sorgulamasına neden olacaktır. “Taş” yazısını okumaya devam et

Babamın Sesi – Dengê Bavê Min

BABAMIN SESİ 02 Kasım’da sinemalarda.

Adana Altın Koza Film Festivali’nde EN İYİ FİLM ve EN İYİ SENARYO ödülü alan BABAMIN SESİ İstanbul Film Festivali’nde EN İYİ SENARYO ödülü alan filmi Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan yönetti.

Konu: Basê Elbistan’da yalnız başına yaşar. Hayatındaki tek beklentisi büyük oğlu Hasan’ın evine dönüp herkes gibi bir hayat kurmasıdır. Eve gelen sessiz telefonların Hasan’dan geldiğine inanmaktadır. Aynı günlerde Diyarbakır’da yaşayan küçük oğlu Mehmet baba olacağının haberini alır. Yeni bir eve taşınır. Eşyaların arasında babasına gönderilmek üzere kaydedilmiş annesinin ve kendi çocukluk sesinin olduğu bir kaset bulur. Mehmet babasının kaydettiği kasetleri bulmak ve annesini Diyarbakır’da yaşamaya ikna etmek için Elbistan’a gider.
Mehmet annesini Hasan’dan başka bir şey düşünmez halde bulduğunda yavaş yavaş onun dünyasına girmeye başlar. Base’nin yapmayı istediği tamiratları; bahçe işlerini yapar. Bir yandan da babasının gönderdiği kasetleri arar. Ancak Basê, geriye kalan kaset olmadığını söyleyerek Mehmet’i kasetlerin varlığından uzaklaştırmak istese de bunu başaramaz.
Mehmet kasetleri ararken ailesiyle ilgili bilmediklerini öğrenmeye başlayacaktır. “Babamın Sesi – Dengê Bavê Min” yazısını okumaya devam et

İki Dil Bir Bavul

Türk öğretmenin, uzak bir Kürt köyündeki bir yılı. Öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir. Bir yılın sonunda çocuklar Türkçe öğrenebilecekler mi?

Sinopsis

İki Dil Bir Bavul üniversiteden yeni mezun olmuş Anadolunun bir Kürt köyüne atanmış Türk öğretmenin bir yılını, onun okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatır. Bir yıl boyunca öğretmenin farklı bir topluluk ve kültür içindeki yalnızlığına, çocuklar ve köylülerle yaşadığı iletişim problemine, çocuklardaki değişime tanık oluruz. Bu süreç boyunca öğretmen ve çocuklar birbirlerini yavaş yavaş tanımaya ve anlamaya başlarlar. “İki Dil Bir Bavul” yazısını okumaya devam et