CATS

Oscar® ödüllü yönetmen Tom Hooper (Zoraki Kral, Sefiller, Danimarkalı Kız), Andrew Lloyd Webber’in rekorlar kıran müzikal tiyatrosunu çığır açan bir sinema filmine dönüştürüyor.

Cats’de James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson rol alıyor. Ayrıca Kraliyet Balesi baş dansçısı Francesca Hayward ilk sinema filminde oynuyor.

Lloyd Webber’ın ikonik müziklerinin ve Tony ödüllü koreograf Andy Blankenbuehler (Hamilton, In the Heights) rehberliğindeki birinci sınıf dansçıların yer aldığı film, görkemli yapım tasarımı, son teknolojisi ve klasik baleden modern dansa, hip-hop’tan caza, sokak danslarından step dansına kadar çeşitli danslarla müzikali yeni nesil için tekrar hayata geçiriyor.

Filmde ayrıca Robbie Fairchild (Broadway’de Paris’te Bir Amerikalı), Laurie Davidson (TNT’de Will), yetenekli hip-hop dansçıları Les Twins (Larry ve Laurent Bourgeois), ünlü dansçı Mette Towley (Rihanna’nın ve Pharrell Williams’ın N.E.R.D. kliplerinde yer alan), Kraliyet Balesi baş dansçısı Steven McRae ve yıldızı yükselen şarkıcı Bluey Robinson.

“CATS” yazısını okumaya devam et

Danimarkalı Kız – The Danish Girl

DANİMARKALI KIZ (THE DANISH GIRL)

David Ebershoff’un kitabından uyarlanan Danimarkalı Kız, Lili Elbe ve Gerda Wegener’in (Oscar ödüllü Eddie Redmayne ile Alicia Vikander tarafından canlandırılan) yaşamlarından esinlenen çarpıcı bir aşk hikayesidir. Yönetmeni Oscar ödüllü Tom Hooper olan film, Lili’nin bir transgender olarak çığır açan yolculuğunu ve Gerda ile olan evliliklerini konu alıyor. “Danimarkalı Kız – The Danish Girl” yazısını okumaya devam et

Sefiller – Les Miserables

Sefiller (Les Miserables)

PRODÜKSİYON NOTLARI
Sefiller, dünya genelinde 42 ülkede, 21 dilde, 60 milyondan fazla kişi tarafından izlenen ve 28 yıldır her yerde hala gişe rekorları kıran dünya çapındaki tiyatro fenomeninin sinema uyarlamasıdır.
Yönetmenliğini The King’s Speech/Zoraki Kral’ın Akademi ödüllü yönetmeni Tom Hooper’ın, yapımcılığını ise Working Title Films/CAMERON MACKINTOSH’un üstlendiği filmin başrollerini HUGH JACKMAN (The Prestige/Prestij, önümüzdeki dönemlerde vizyona girecek olan The Wolverine), Oscar® ödüllü RUSSELL CROWE (Gladiator/Gladyatör, A Beautiful Mind/Akıl Oyunları), ANNE HATHAWAY (The Dark Knight Rises/Kara Şövalye Yükseliyor, The Devil Wears Prada/Şeytan Marka Giyer), AMANDA SEYFRIED (Mamma Mia!, Dear John/Sevgili John), EDDIE REDMAYNE (My Week With Marilyn/Marilyn İle Bir Hafta, The Other Boleyn Girl/Boleyn Kızı), AARON TVEIT (televizyon dizisi Gossip Girl, Premium Rush) ve yeni oyuncu SAMANTHA BARKS’ın yanı sıra, HELENA BONHAM CARTER (Harry Potter serisi, Sweeney Todd) ve SACHA BARON COHEN (Hugo, Borat) paylaşıyor. “Sefiller – Les Miserables” yazısını okumaya devam et

Zoraki Kral – The King’s Speech

ZORAKİ KRAL
(THE KING’S SPEECH)

Babası 5.George’un (Michael Gambon) ölümünün ardından ağabeyi Edward’ın (Guy Pearce) Amerikalı Wallis Simpson’a olan skandal aşkı yüzünden tahttan feragat etmesi üzerine, Bertie (Colin Firth) istemeye, istemeye Krallık görevini devralmak zorunda kalır. Aile içinde “Bertie” adıyla bilinen Albert, çocukluğundan beri büyük zorluklar yaşadığı, alay konusu olduğu kekemeliği yüzünden Krallık görevinden, yapmak zorunda kalacağı konuşmalardan dehşete düşmektedir. Savaşın eşiğinde olan ve acilen bir lidere ihtiyaçları olduğunu bilen eşi Elizabeth (Helena Bonham Carter) Kraliyet düzeninin zorunlu kurallarına aldırış bile etmeyen Avustralyalı çılgın konuşma terapisti Lionel Logue’u (Geoffrey Rush) takdim eder. Başta hiç uyuşamayan ikili daha sonra büyük bir aşama kaydedecektir. Terapistin, ailesinin, hükümetin ve Winston Churchill’in (Timothy Spall) desteğiyle Kral, kekemeliğinin üstesinden gelir ve radyodan bir konuşma yaparak ülkesindeki insanlara güven vererek, savaş için onları birleştirir.

Kral 6. George’un gerçek hikâyesine dayanarak yapılan bu filmde, Kral olmaya itilen korku içindeki bir adamla, onu Kral olabileceğine ve kekemeliğini yenebileceğine inandırmaya azmeden çılgın terapistin hikâyesi anlatılmaktadır. “Zoraki Kral – The King’s Speech” yazısını okumaya devam et