Prensesin Uykusu

PRENSESİN UYKUSU

Bir kütüphanede memur olarak çalışan Aziz, kendi küçük dünyasında sakin ve huzurlu bir hayat sürdürmektedir. Bir gün, mahalleye yeni açılan kuaförün sahibi Seçil ve 10 yaşındaki kızı Gizem, Aziz’in oturduğu apartmana taşınır. Aziz’in yeni komşularıyla renklenen hayatı, küçük kızın daldığı uzun uykuyla gölgelenir. Gizem’in daldığı uykunun tetiklediği bambaşka olaylarla, sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bu insanlar birlik olup, kaderi değiştirmeye çalışırlar.

Aziz’in günlüğünden:
Kader değiştirilemez, değiştirilirse kader olmaz diyenler var. Olmasın varsın. Hiç bir şeyin değiştirilmeyeceği bir dünyada yaşamak ne umutsuzca olurdu öyle değil mi? Başına gelmiş kötü bir olay, öyle bir gün gelir ki olması gerektiği için olmuş ve daha iyi bir şeye neden yaratmıştır. Bilemezsin.

PRENSESİN UYKUSU
, birçoğunun aksine, uyanınca okunacak bir masalı anlatan, güler yüzlü bir Çağan Irmak filmi. “Prensesin Uykusu” yazısını okumaya devam et

Pazar: Bir Ticaret Masalı / The Market: A Tale of Trade

“PAZAR – BİR TİCARET MASALI”
45 . Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Film ödülü sahibi Ben HOPKINS filmi “PAZAR – BİR TİCARET MASALI”nda Antalya Altın Portakal ve Locarno Film Festivalinde, MİHRAM karakterinde gösterdiği  gerçekçi, etkili ve sarsıcı performansıyla Dünya sinema basınının da dikkatini çeken ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazanan genç oyuncu TAYANÇ AYAYDIN’a, amcası FAZIL rolünde usta aktör GENCO ERKAL, ŞENAY AYDIN, HAKAN ŞAHİN ve ROJİN eşlik ediyor.
Mihram, doksanlı yılların ortasında, Doğu Anadolu’nun bir sınır köyünde yaşayan,ticari kafaya sahip, uyanık bir küçük tacirdir. Büyük işler bağlamak için birçok fikri vardır ama bu fikirleri hayata geçirecek sermayeye sahip değildir. Verici konduğunu gördüğünden beri cep telefonu satan bir dükkan açmaya karar vermiştir. Bir gün, kasabadaki dispansere ilaç taşıyan kamyonun soyulması üzerine çaresiz kalan hekim Mihram’dan karaborsa ilaç bulmasını ister. İlaç acilen çocuklar için gereklidir. Mihram’ın ticarette düsturu “Ne gerekirse bulurum”dur.
Mihram bu durumu hayatını nihayet değiştirebileceği bir fırsat olarak görür. Kamu parasıyla kumar oynayacak, sınır ötesine, Azerbaycan’a, kaçakçılık yapacaktır. Eğer kaybederse toplumdan dışlanacağının farkındadır, ama kazanırsa hayal ettiği işi kuracak kızına ve karnı burnunda karısına daha iyi bir gelecek hazırlayacaktır. Ama iki öğeyi hesaba katmamıştır: Onu örgüte katılması için zorlayan yerel mafya liderini ve piyasanın acımasız kurallarını. “Pazar: Bir Ticaret Masalı / The Market: A Tale of Trade” yazısını okumaya devam et