Cennetten Kovulmak – Derbûyîna Ji Binuştê

ÇOCUĞUNU KAYBEDEN BİR ANNENİN ISTIRABI HİÇBİR ZAMAN İHTİYARLAMAZ.

Kürt sorununu biri Kürt, biri Türk iki kadının gözünden anlatan ve 50. Antalya Altın
Portakal Film Festivali’nden en iyi film dâhil, 3 ödülle dönen Ferit Karahan imzalı Cennetten
Kovulmak, 25 Nisan’da vizyona girmeye hazırlanıyor.
Cennetten Kovulmak, birbirinin hayatından tamamen habersiz, birbiriyle aynı kaderi
yaşayan iki kadın; 24 yaşındaki İstanbullu Emine ile 8 yaşındaki Muşlu Ayşe’nin hikâyesini
anlatıyor. Asıl yıkımın kıyametin bir provası olan savaş alanında değil daha sonra
gerçekleştiğini ve yegâne savaş mağdurlarının geride kalan kadınlar ve çocuklar olduğunu vurguluyor. “Cennetten Kovulmak – Derbûyîna Ji Binuştê” yazısını okumaya devam et

Çınar Ağacı

ÇINAR AĞACI: ADVİYE HANIM VE BARIŞ’IN İMRENDİREN ARKADAŞLIĞI

GÜÇLÜ KADROSU İLE UNUTULMAYACAK BİR SEVGİ HİKAYESİ:ÇINAR AĞACI 18 MART 2011 DE SİNEMALARDA

Senaryosunu Handan İpekçi’nin yazdığı sevgiyi, hüznü, yalnızlığı, aşkı, kızgınlıkları, affedişleri anlatan  Bkm Film yapımı ÇINAR AĞACI filmi Türkiye’de 200 kopya ile 18 Mart 2011 de sinema severlerle buluşacak.
Dört çocuk, torunlar, iki ayda bir evden eve taşınan çiçekler, plaklar, bir sandık ve gramafon. Ve iki ayda bir buluşulan “Çınar Ağacı”!
Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın biraz muzip, biraz huysuz kişiliği çocuklarına hayatı zorlaştırıyor görünse de torunu Barış’ın hayatındaki en anlamlı şey “anneannesi”dir. Bir tek Barış, anneanneye kavuşulacak  “Çınar Ağacı” buluşmalarını ve sıranın onların evine gelmesini iple çekmektedir!

ADVİYE HANIM ve BARIŞ’IN İMRENDİREN ARKADAŞLIĞI
Tiyatro sanatçısı Celile Toyon’un 30 yıl sonra ilk kez kamera karşısına geçtiği Çınar Ağacı’nda usta oyuncuya torunu Barış rolünde 5,5 yaşındaki Deniz Deha Lostar eşlik ediyor. Emekli öğretmen Adviye Hanım’ın çocukları rollerinde ise Nurgül Yeşilçay (Sonay), Suzan Aksoy ( Feriha) , Hüseyin Avni Danyal (Uğur) ve Ragıp Savaş ( Murat) yer alıyor. “Çınar Ağacı” yazısını okumaya devam et

Kanımdaki Barut

Kanımdaki….

“ BARUT “

ŞİDDETE KARŞI
ŞİDDETLİ BİR SİNEMA

Türkiye’de her üç kadından biri şiddet görüyor. Peki, o annenin yetiştirdiği ve anadil olarak ‘şiddet’i öğrenen bir çocuk büyüdüğünde nasıl bir birey olacaktır? O toplum, nasıl bir toplum olacaktır?

Bu ülkede şiddet uygulanıyorsa, şiddet sıradanlaştırılıyorsa, üstü örtülmemeli, tam aksine şiddete dikkat çekilerek etkileri gösterilmelidir. Bu anlamda sinema, yarattığı kahramanlarla çok etkili bir araçtır.

Barut projesi, bu amaçla yapılan ve sanat camiasından destek gören bir projedir. Bir sinema filmi olmaktan öte bir sosyal sorumluluk projesidir. “Kanımdaki Barut” yazısını okumaya devam et