“Sıfır Bir” Fenomeni Sinemada

Bir grup sinema ve Adana sevdalısının, düşük bütçeyle zor şartlarda çekip dijital platformlarda yayınlamaya başladığı, Adana’nın en namlı semtlerinden Hürriyet Mahallesi’nin sert yüzünü anlatan “Sıfır Bir: Bir Zamanlar Adana’da” dizisi o kadar sevildi ki, kısa sürede her yaştan ve profilden kendi seyirci kitlesini oluşturdu. İzlenme istatistiklerini alt üst eden dizi, önce profesyonel bir internet platformuna transfer oldu, bu yıl da şimdi de uzun metraj filmle hayranlarının karşısına çıkıyor. Kadri Beran Taşkın’ın yönettiği, 10 Ocak’ta vizyona girecek “SIFIR BİR” isimli filmde olaylar bu kez İzmir’de geçiyor.

İnternette yayın hayatına başlayıp ilk bölümden itibaren seyirci sayısını arttırarak fenomen olan, her sezon çekim kalitesi ve tekniğini geliştirerek güçlü bir prodüksiyonla izleyicilerin karşısına çıkan dizi sinemadaki yolculuğuna İZMİR’den başlıyor. Aynı ekibin çektiği, “Herkes sussa biz susmak” diyecek “SIFIR BİR” isimli filmin sürprizlerle dolu yeni hikayesinde, diziden aşina olduğumuz karakterlere yenileri de eklendi ve bu kez merkezde minik bir kız çocuğu var.

““Sıfır Bir” Fenomeni Sinemada” yazısını okumaya devam et

“Herkes sussa biz susmak!”

SIFIR B1R

KONU; Adanalı çete lideri Savaş, yanında yakın dostları Cihat ve Azad’la, yaşadığı gayrimeşru hayatı geride bırakıp yeni kimlikleriyle İzmir’e yerleşmiş ve bir oto yıkamacı açmışlardır. Adana’da işlerin ve mahallenin başında bıraktıkları Cengolar, hatırı sayılır ağabeyler olma yolunda ilerlemektedirler. Savaşlar gayrimeşru hayata geri dönmemeye ve ellerine silah almadan yaşamaya kararlıdırlar. Ta ki küçük kız çocuğu, Melek, bir otel odasında annesini organları alınmış, ölmek üzere iken bulup, bunu yapan kötü adamlar tarafından taciz girişimine uğrayıp, peşindeki adamlardan kaçıp oto yıkamaya, Savaş ve dostlarının yanına sığınana dek.

Adana Hürriyet mahallesinde bir grup genç içinde bulundukları koşulları, durumları ve süreçleri ve de bunun sonucunda kurmak durumunda kaldıkları düzenleri daha önce bir dizi projesinde halkla paylaşmış ve geniş kesimlerin beğenisini kazanmışlardı.

““Herkes sussa biz susmak!”” yazısını okumaya devam et