Vesvese: Cin Fısıltısı

Vesvese: Cin Fısıltısı

Konu: Şizofreni hastalığı ile mücadele etmeye çalışan Doğa, yaşadığı ve yaşattığı olaylar nedeniyle her geçen gün ailesini daha da zor günlere sürüklemektedir. Doğa’nın yaşadığı olayların Cin vakalarıyla
ailesini bu konuda önlem almak üzere harekete geçirir. Böylece Doğa’nın geçmişinde kalan ve bir türlü hatırlayamadığı özel bir anısının peşine düşerler. Karşılarına çıkan bambaşka bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalan aile artık her konuda sil baştan yeni bir hayata alışmak zorundadır.

Yönetmen: Bülent Aydoslu
Oyuncular: Orhan Kılıç, Buse Sevindik, Onur Çimen, Cansu Orhan, Ali Beyat, İrem Orakçı, Yasemin Kurttekin, Umut Şeddadi, Nilay İçgil, Cennet Tosun, Esra Kocabaş, Anıl Şeddadi, Serhat Gündoğdu, Efe Sait Özçelik, Yusuf Alpboğa

“Vesvese: Cin Fısıltısı” yazısını okumaya devam et

En Uzun Gece Fırtına Murat

Başkomiser Murat gecenin ışıkları arasında aracıyla hızla ilerlemektedir. Murat elleri direksiyona kelepçeli vaziyette bir VIP minibüsü takip ederken ortağı ona ulaşmaya çalışmaktadır. 12 saat öncesine döneriz. Otobanda bir tır parkının kenarında duran kapalı kasa şoför mahalli boş olan bir kamyon eski bir polis olan Doğan tarafından gizlice izlenmektedir. Murat, İhsan ve Hasan kamyonun arka tarafındaki kilidi açıp içeri girerler, kamyonun boş olduğunu görürler. Murat’ın detaylı araması sonucu kamyonun özel bir bölmesinden birçok mültecinin cesedi çıkar. Doğan bütün olup biteni cep telefonuyla kayda alır ve oradan uzaklaşır. Olayın şokunu henüz üzerinden atamamış olan Murat bir iz bulabilmek için etraftaki araçlara bir şeyler sorar ve ardından aracına binip gider. Ölen mültecilerin resimleri çekilmiş ve emniyet müdürlüğünde duvara asılmıştır. İhsan Aydan’la birlikte emniyette resimlere bakarken, Murat organ mafyası ve uyuşturucu ticareti yapanların mekanına baskın düzenler.

“En Uzun Gece Fırtına Murat” yazısını okumaya devam et

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman: Cumhuriyete Giden Yol

Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman: Cumhuriyete Giden Yol

1883 yılında Giresun’da doğan Topal Osman babası askerlik yapmaması için devlete altın olarak bedel vermesine rağmen gönüllü olarak Balkan savaşına katılır. Bu savaşta dizine isabet eden şarapnel parçası ile bacağı sakat kalır ve Topal Osman lakabını alır.  I. Dünya Savaşında gönüllülerden bir birlik kurar ve Kafkas Cephesindeki çarpışmalara katılır.
İzmir’in 15 Mayıs 1919’da Yunanlılarca işgal edilmesinin hemen ardından yine kendisinin kurduğu gönüllü birliklerle Karadeniz bölgesindeki Rum çetelerine karşı mücadele eder.
Atatürk’e bir kaç suikast girişimi olunca Ankara’ya çağrılır ve bizzat Atatürk’ün korumalığını yapar. Aynı zamanda Kasım 1920’de Muhafız Kıtası komutanlığına getirilir.
47. Alay komutanı olarak katıldığı Sakarya Savaşında olağanüstü başarılar gösterir. TBMM’de II. Grup olarak bilinen muhalefet grubunun önderlerinden Trabzon milletvekili Ali Şükrü Beyi, Mustafa Kemal’e karşı sert muhalefet izlediği gerekçesiyle 27 Mart 1923’de öldürüğü iddia edilir. Artık Topal Osman için Ankara günleri çok zordur. “Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman: Cumhuriyete Giden Yol” yazısını okumaya devam et

Taş Mektep

“TAŞ MEKTEP” 15 ŞUBAT’TA SİNEMALARDA
SIRADIŞI, GERÇEK BİR KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ
1920-1921 EĞİTİM DÖNEMİNDE MEZUN VEREMEDİK…

AMA…

63 ÖGRENCİMİZİ ŞEHİT VERDİK!!!

BU VATAN KOLAY KURTULMADI !!!
Kurtuluş savaşı sırasında Okullarını, Ailelerini, Hayallerini ve ilk Aşklarını bırakarak, sadece kalplerinde vatan aşkı olan 63 örgenci Din, Mezhep, Dil ayrımı yapmadan cepheye koşa koşa savaşmaya giderken geride bıraktıkları topraklarına bir daha geri dönemedi.
Onlar sadece bu vatanı kurtarmadı, onlar bizim için de şehit oldular.Onlar esaret altında yaşamaktansa bu vatan toprağında seve seve canlarını verdiler.

“TAŞMEKTEP” FİLMİ BİR SAYGI DURUŞU FİLMİDİR…

Bu güne kadar sadece NUTUK’TA yer alan bu gerçek olay 15 Şubat 2013 de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. “Taş Mektep” yazısını okumaya devam et