FARUK K ile ONLINE SÖYLEŞİ

Kendi çapında bir kişisel gelişim uzmanı olarak sürekli araştırma ve gözlem halindeyim. Son dönemin en güçlü iletişim araçlarından biri olan Twitter da bu konudaki en büyük destekçilerimden. Pek çok ünlü ismi, sanatçıyı, siyasetçiyi takip ederek gelişen kültürü tanıyabiliyor, yorumlayabiliyorum… Takip ettiğim ve kendisinin tevazusu sayesinde sürekli iletişim halinde olduğum sanatçılardan biri de Faruk K. Muhabbet Müzikali’nden Star Odası’na uzanan sanat dolu bir başarı hikayesinin baş kahramanı Faruk K ile yaptığım online söyleşiyi buluşturuyoruz sizlerle…
Biyografisine kısaca değinecek olursak, 1977 İstanbul doğumlu olan Faruk K, 1991 yılında özel dans derslerine başlayıp, 1992’de Muhabbet Müzikali’nde Şener Şen ve Emel Sayın’la aynı sahnede yer aldı. Aynı yıl Yonca Evcimik ile başladığı dans çalışmaları 9 yıl profesyonel olarak devam etti. 1996 yılında Birkaç İyi Adam isimli grubun üyesi olarak müzikseverlerle buluştu. Sanat tecrübeleri hızla devam ederken Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Modern Dans Bölümü’nden mezun oldu. 2001 yılında hayata geçen Azar Azar isimli solo albümüyle büyük çıkış yakaladı. 2005/Enerji, 2008/Aşk Tek Yön ve 2011/Fark albümleri dinleyiciyle buluştu…

Göksel Aksel: Muzik hayatınızın başlangıcında Birkac İyi Adam projesi var. O dönemde oldukça beğenilen bir gruptu. Nasıl gelişti ve neden sona erdi?
Faruk K: Birkaç İyi Adam 90’ların en iddialı projesiydi.Raks firmasının kendi içindeki bazı sorunlardan dolayı grubun devam etmesi mümkün olmadı ne yazık ki. Araya çok zaman girince de tekrar toparlanmak zor oldu…

G.A: Beste yapma yeteneğinizi nasıl ve ne zaman farkettiniz?
F.K: İlk yaptığım beste Pınar Aylin’in seslendirdiği ‘Adam Olaydın’ Şarkısı idi. Lise yıllarında başladım söz yazmaya, arkasından gittiğim gitar kursları notalarla tanışmamı sağladı.

G.A: Müzik ve dansı harmanlıyor, çok iyi sahne performansları hazırlyorsunuz. Nasıl bir ekiple çalışıyorsunuz? İmza attığınız işlerin yaratım süreci nasil gerçekleşiyor?
F.K: Benim hayatımda dansın yeri oldukça büyük. Kendimi bildim bileli dans ediyorum. Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü Mezunuyum. Sahne ve TV için birlikte çalıştığım kemik bir ekibim var. Hazırlayacağımız şovun mutlaka bir içeriği vardır. İnsanlar normal bir konser yerine müzikal tadında bir serüvene çıkar Faruk K ve ekibiyle. Yoğun mesajlar vardır ve farklı tarzlardan oluşur repertuar. Seyirciyi şaşırtmak en büyük hedefimiz olur tüm ekiple. Hiçbirimiz eğlenmeden sahneden inmeyiz.

G.A: Popüler kültürün içinde müziği ve dansı, başka bir ifadeyle sahne sanatını nasıl değerlendiriyorsunuz?
F.K: ‘Popüler’ adı üstünde; dönemsel dans tarzları çıkar popüler olur, dönemsel müzik tarzları yada soundlar popüler olur. Sahne sanatları çok çeşitlidir. Mesela üniversite yıllarımda bir resim sergisini tiyatro sahnesi üzerinde dans ederek tanıttığımızı hatırlıyorum. Farklı bir kombinasyon insanlara daha kalıcı ulaşıyor sahne sanatlarında.

G.A: Müzik ve dansın yanısıra sosyal sorumluluk projelerinde de yeraldığınızı, destek verdiğinizi sosyal medya aracılığı ile takip ediyoruz. Bunlardan bahseder misiniz?
F.K: Ben ilk olarak Sokak Çocukları Derneği’ne üye olarak başladım. Yusuf Ahmet Kulca ile bazı projelerde yer aldım. Ardından bir çok Engelliler Dernekleri ile çalıştım. Almanya Münih Engelliler Derneği’nin 12 yıldır fahri üyesiyim. Bu sene Nisan ayında kanserle mücadele için bir proje geliştirdik ve ‘Faruk K’sını Satıyor’ projesi ile kanser derneklerine bağış toplamaya çalıştık. En son olarak Tuna
Arman’ın öncülüğünde hayvan hakları için Taksim’de 55 gün imza kampanyasına katıldım. Sanatçı olarak değil bu yaptıklarım sadece toplumda bir birey olarak görevimiz diye düşünüyorum. Vaktim olduğu sürece yapıyorum ve yapacağımda.

G.A: Star Odası hakkında bizleri bilgilendirir misiniz? Nasıl bir yer? Neler yapıyorsunuz? Planlar neler?
F.K: Star  Odası Prodüksiyon üç ortaktan kurulan bir organizasyon  ve yapım firmasıdır. İsmet Demir, Eser Öztürk ve benim ortaklığımda birçok prodüksiyon, konser, festival reklam, tanıtım gibi işler gerçekleştiriyoruz. İlk sanatçımız Sedat Yeğin’in, İncir isimli şarkısı gecen yıl çok ses getirdi. Yeni projemiz Soydan, Nihavend adlı single çalışması ile müzikseverlere merhaba dedi. Yeni projelerin hazırlıkları da devam etmektedir.

G.A: Pekçok stara göre çok daha ulaşılabilir, içten ve samimi sanatçılardan biri olduğunuzu düşünüyorum (ve pek cok kişi de aynı fikirde), nasıl bu kadar doğal ve komplekssiz kalabiliyorsunuz?
F.K: Sadece insanız. Bu konu sadece Türkiye’de abartılıyor. Sanatçının görevi halktan aldığını halka geri vermektir. SEVGİ ALIYORUZ, ALKIŞ ALIYORUZ, SELAM ALIYORUZ. Herkes sanatçılık görevini bu anlamda yerine getirmeli diye düşünüyorum. Tabii ki belirli sınırları da olmalı…

G.A: Sürekli genç ve dinamik bir görüntünüz var. Sırrınız nedir?
F.K: Aşk ve  sevgi dolu bakmak hayata… Sıfır kompleks… Dans, spor ve iyi beslenme de çok etkili. Sanırım genç kalmanın sırları bunlar.

G.A: Çok güncel olduğu ve sosyal medyada yankı uyandırdığı için sormak istiyorum, İşler Güçler isimli dizide konuk oyuncu oldunuz. Biraz anlatır mısınız?
F.K: Aslında oyunculuğa çok uzak değildim, bu dönemde gösterme fırsatım oldu. Çok şükürler olsun, ilk sahne deneyimimi ŞENER ŞEN ve SEYFİ DURSUNOĞLU ile gerçekleştirmiştim. Hocalarımdan çok şey öğrendim onlara sonsuz teşekkür ederim. İşler Güçler ekibi ile olmak benim için son derece onur veren bir çalışma oldu. Dizinin yazarı ve yönetmeni Selçuk Aydemir; oyuncuları, Ahmet Kural, Murat Cemcir, Sadi Cece, Burak Satıbol bana çok yardımcı oldular. Aramızda harika bir sinerji oluştu. Dilerim diğer bölümlerde de
beraber olmak nasip olur İNŞALLAH.

G.A: Sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkürler sevgili Faruk K. Son olarak eklemek istedikleriniz neler?
F.K: Tüm okurlardan ve sesimizin ulaştığı herkesten tek bir şey rica edeceğim. Kimse kimseyi, sevmek zorunda değil. Ama herkes herkese saygı göstermek zorunda bu hayatta. Neyi paylaşamıyoruz ki? BEN ÖLDÜKTEN SONRA NEYE YARAR AŞK? Son Klip şarkım PARAŞÜT’te de dediğim gibi ‘Gökyüzünde Kalpsize Yer Yok!’ Sevgi dolu, ışık dolu kalın. Sizi seviyorum. Teşekkürler.

Ropörtaj ve derleme: Göksel Aksel

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157631744778620″]

Bir yanıt yazın