Kathy Bates

Biyografi

Tiyatro eğitimi gören ve beyazperdeye geçmeden önce tiyatro sahnesindeki başarılarıyla dikkat çeken Kathy Bates 1990 yılında Misery’deki performansıyla en iyi kadın oyuncu Oscar ödülün kazandı. Kendi kuşağındaki sanatçılar gibi doğal oyunculuk tarzını tercih eden Bates, sıradan bir ev kadınından çılgın tiplemelere adar geniş bir yelpazede seçtiği rollerdeki başarısıyla öne çıkıyor.
Doğum Tarihi: 28 Haziran 1948
Doğum Yeri: ABD
Mesleği: Seslendirme, Oyuncu

Filmografi
* Personal Effects 2010 – Oyuncu
* Hayallerin Peşinde 2008 – Oyuncu
* Dünyanın Durduğu Gün 2008 – Oyuncu
* Cheri 2008 – Oyuncu
* Not: Seni Seviyorum 2007 – Oyuncu
* Arı Filmi 2007 – Seslendirme
* Minik Örümcek Şarlot 2006 – Seslendirme
* Düş Yakamızdan 2006 – Oyuncu
* Kara Kaplı Defter 2004 – Oyuncu
* Temel Reis Kayıp Babasını Arıyor 2004 – Seslendirme
* Schmidt Hakkında 2002 – Oyuncu
* Aşk Kural Tanımaz 2002 – Oyuncu
* Amerikan Haydutları 2001 – Oyuncu
* Sucu 1998 – Oyuncu
* Kirli Yarış 1998 – Oyuncu
* Titanik 1997 – Oyuncu
* Evde Savaş 1996 – Oyuncu
* Şeytanca 1996 – Oyuncu
* Dolores Claiborne 1995 – Oyuncu
* A Home Of Our Own 1993 – Oyuncu
* Used People 1992 – Oyuncu
* Shadows And Fog 1992 – Oyuncu
* Sihirli Öpücük 1992 – Oyuncu
* Kızarmış Yeşil Domatesler 1991 – Oyuncu
* At Play in The Fields Of The Lord 1991 – Oyuncu
* Ölüm Kitabı 1990 – Oyuncu
* Men Don’t Leave 1990 – Oyuncu
* Tutku Sarayı 1990 – Oyuncu
* Arthur 2: On The Rocks 1988 – Oyuncu
* Sıcak Yaz 1987 – Oyuncu
* Come Back To The Five And Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean 1982 – Oyuncu
* Straight Time 1978 – Oyuncu

Bir cevap yazın