Adı Aşk Bu Eziyetin

FİLM HAKKINDA

“Hayat 90 dakika değildir…”

90 dakikaya sığmayan, asıl bitiş düdüğü ile başlayan maçların öyküsü CAMCI / Adı Aşk Bu Eziyetin …

Bir akrabasının yanında camcı kalfası olarak çalışan Metin, her şeyi göze alarak Bursaspor´un hiçbir maçını kaçırmamaktadır. Eşi Esma, 2 yaşındaki oğlu Murat ve babası Hacı Ferik ile kirada yaşayan Camcı Metin´in bu durumu ve Bursaspor´a aşırı tutkusu, karısıyla sürekli tartışmasına vesile olur.

Metin´in babası yıllar önce Yugoslavya´dan Türkiye´ye göç etmiş inatçı bir Arnavut´tur. Hacı Ferik, Metin Oktay´a hayranlığından ötürü oğluna Metin adını koymuştur. Metin gençlik yıllarında başarılı bir futbolcuyken ayağı kırılıp futbolu bırakmak zorunda kalmıştır. Geçmişte yaşanan bazı özel ve kötü anılar Metin´in hayatında derin yaralar açmıştır. Metin, arkadaşı ve (tribün lideri) Amigo Sinan´a çok güvenmektedir ve çok sıkı arkadaştırlar. Sinan´ın bir takım işlere bulaşması başlarını derde sokacaktır. Nereli olduğu ve ne iş yaptığı belli olamayan, modern (!) mafya görünümlü, lüks arabaya sahip Atilla´nın, Sinan´ı kandırması ve bir takım işlerde kullanmaya çalışması sorunu büyütür. Sinan, Atilla´nın teklifiyle yüklü miktarda paraya kavuşur. Sinan parayı aldıktan sonra pişman olur ve kendisini satılmış hisseder. Bundan vazgeçip parayı iade etmeye karar verir.

Parayı Atilla´nın adamlarına iade ederler. Ancak beladan kurtulduklarını sandıkları bir anda, deplasmana giderken onları çok daha acı bir sürpriz beklemektedir.

Yapımcılığını Logos Film ve Bursa İnSanat Sinema Derneği’nin gerçekleştirdiği, Yönetmenliğini Suat Oktay Şenocak’ın üstlendiği “Adı Aşk Bu Eziyetin” adlı film, 3 Eylül’de izleyici ile buluşacak.

Başrollerinde, Bursa Büyükşehir ve Devlet tiyatrosu oyuncularının yer aldığı filmde, futbola aşkla gönül verenlerin hikâyesi anlatılıyor.

“Adı Aşk Bu Eziyetin” Filminin Galası Yapıldı

Bir Bursaspor hayranının hikayesi üzerinden ‘taraftar psikolojisi’nin ele alındığı film, Cuma günü İstanbul ve Bursa’da beşer kopyayla gösterime girecek.

Zafer Plaza Cinetech’de düzenlenen galaya, film ekibi ve oyuncularıyla çok sayıda davetli katıldı. Türkiye’nin ilk ‘taraftar’ filmini çeken yönetmen Suat Oktay Şenocak, filmin taraftarların desteğiyle imece usulü ve yüzde 90’ı sıfır bütçeyle çekildiğini söyledi. Filmin vizyonda kalma süresini, seyircilerin ilgisinin belirleyeceğini belirten Şenocak, şöyle konuştu: “Artık tüm zorlukları geride bıraktık, filmimizi beyazperdeye yansıtabildik. Çekim sürecinde filmimize kayıtsız kalanların, izlediklerinde filme sahip çıkacaklarına inanıyorum.
Filmi, şampiyonluk görememiş bütün yeşil-beyazlı taraftarlara adadık.” Zafer Yılmaz’ın senaryosunu yazdığı filmde, Günay Güney, Altuğ Görgü, Murat Liman, Arzu Tan Bayraktutan, Rıza Sönmez, Burhan Narınç, Yunus Emre Kılınç, Ramiz Çiçekdağ, Ahmet Beydüz, Doğa Ceren Yedikardeş ve Cahit Kaşıkçılar rol alıyor. Bursa Merkez Nilüfer Belediyesi’nin sponsorluğuyla vizyona giren film, Bursaspor’un şampiyonluk öyküsüyle örtüşen sahneleriyle dikkat çekiyor. Senaryosu 3 yıl önce yazılan filmde anlatılan hikâyede Bursaspor, Beşiktaş’ı yenerek şampiyon olur. Hikâyede anlatılan bu hayalin geçtiğimiz sezon gerçekleşmesi, filmi
daha da ilginç kılıyor.

Yönetmen Şenocak, “Bursasporlu bir taraftarı anlatıyoruz. Ancak, anlatılan ‘taraftarlık tutkusu’dur. Eğer yeşil-beyaz renklere takılmazlarsa Es-Es’ler (Eskişehir), Tatangalar (Sakaryaspor), Çarşı’lar, Ultra Aslanlar, Genç Fenerliler. Hepsi de kendinden izler bulacaktır” ifadelerini kullandı.

EKİP/TEAM

YÖNETMEN / DIRECTED BY : Suat Oktay ŞENOCAK
YAPIMCILAR / PRODUCERS: LOGOS FILM MAKING /İnSanat SİNEMA DERNEĞİ
YAPIMCI: MEHMET ALİ ARSLAN / SUAT ŞENOCAK
SENARYO / SCENARIO : R. ZAFER YILMAZ
KURGU / EDIT : ERKAN TEKEMEN
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ / DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY : SERDAR GÜVEN
KAMERAMAN / CAMERAMAN : ŞENER NİKBAY, ÖMÜR BİLGİÇ
SES / SOUND : İSMAİL HAKKI HOCA
MÜZİK  / MUSIC : ENDER GÜNDÜZLÜ/ERKİN HADİMOĞLU
ANİMASYON / 3D ARTIST: APO (DFA)
YARDIMCI YÖNETMEN / ASSISTANT DIRECTORS : İSMAİL DALGIÇ/ERDEM TEPEGÖZ/İLYAS SARI
YARDIMCILAR / ASSISTANT: TARIK ŞENOCAK, HAKAN ÜN, BURAK PAÇACIOĞLU, AHMET GÖLEÇ
DAĞITIM: MEDYAVİZYON

Bir yanıt yazın