Benim ve Roz’un Sonbaharı

SERT GERÇEĞİN BÜYÜLÜ MASALI 1 MAYIS 2009’DA VİZYONDA
BENİM VE ROZ’UN SONBAHARI…

Sular altında kalan Hasankeyf, Hasankeyf’e parelel herkesin kendi suyunun altında kalma hikayesi… Vahşi güzelliğiyle Roz, Sonbaharını bu coğrafyada geçirmeyi tercih etmiş eski dansöz Tijen, Hem Hasankeyf’i hem kendi yaşamını sulardan kurtarma mücadelesi veren gazeteci Metin ve Roz ile birlikte ilkbahar ve yazı atlayarak hayata Sonbahar’dan başlamış  Doğu’nun zeki ve cesur çocuğu Şoreş… Benim ve Roz’un Sonbaharı sahiciliğiyle hepimizi sarsmaya aday.

Hasankeyf, Batman ve Mardin’de çekilen BENİM VE ROZ’UN SONBAHARI adlı sinema filmi 1 Mayıs 2009’da vizyona giriyor.
Senaryosunu ve yönetmenliğini Handan Öztürk’ün yaptığı film yaklaşık iki yılda tamamlandı.

Serkan Altunorak’ın başrolünü  oynadığı filmde Öznur Kula, Serra Yılmaz, Zerrin Arbaş, Leyla Batgi, Bahar Ün, Abdullah Tapkan, Tevfik Yapıcı, Murat Batgi, Aytaç Ağırlar, Osman Xunaw, Zelal Gündüz, Gıyasettin Şehir, Faruk Acar, Mürsel Emektar gibi oyuncular yer aldı. Görüntü yönetmenliğini Ulaş Zeybek ve Ferhan Akgün’ün, Müziklerini Ulaş Özdemir ve Erdem Doğan’ın, animasyonlarını Marifet’in yaptığı BENİM VE ROZ’UN SONBAHARI’nın dağıtımını Özen film yapıyor.

Serkan Altunorak’ın idealist bir gazeteciyi canlandırdığı film,kasabasını kurtarmaya çalışan halkın ve ona önderlik eden gazeteci Metin’in mücadelesini ve bu mücadelenin iniş çıkışlarını sıcak ve renkli insan öyküleriyle anlatıyor.

Bölgenin tanınmış isimlerinden olan başta Murat Batgi, Leyla Batgi, Osman Xunaw, Gıyasettin Şehir, Faruk Acar, Mürsel Emektar gibi oyuncuların da önemli rolleri paylaştığı film adeta çağdaş bir adalet destanı yaratıyor.

Çıkarları peşinden değil doğruları peşinden giden, günümüzdeki ahlaki çöküşe rağmen hala doğrularına  ve kimliklerine sahip çıkan bunun mücadelesini verenlerin Filmi olan BENİM VE ROZ’UN SONBAHARI  gazeteci Metin’in ve kasaba halkının trajedisini Irak, Amerikan Savaşı fonunda anlatıyor.

Çekim mekanı olarak kullanılan Hasankeyf’i suların nasıl yutacağını gösteren digital efektlerin yanı sıra iddialı aksionel efektlerin de yer aldığı filmde, doğunun sert gerçeği, yörenin büyülü görüntüleri ve kendine özgü romantizmiyle birleştiren sahneleriyle dikkat çekiyor.

Yönetmen Handan Öztük bunu; Kaba gerçekten modern ve büyüleyici bir masal çıkartmayı başardık diyerek ifade ediyor.

Çekim anekdotları
•    İki yıl içinde tamamlandı
•    Yer yer kum fırtınaları ve yağmurlarla çekimler kesintiye uğradı.
•    Kum fırtınaları ve seller başta ışık ekipmanı olmak üzere teknik ekipmana ciddi zararlar verdi.
•    Çekimler kimi zaman bölgedeki sıcak çatışmaların tam ortasında kaldı.
•    Yaklaşık 60 kişilik ekibin çektiği filmde iki farklı ekip çalıştı.
•    İkinci etap çekimlerde yönetmen ve makyör dışında tüm ekip ve ekipman değişti.
•    Miting ve göç sahnelerinde çevre köylerden yüzlerce köylü rol aldı.
•    Yüzme sahnelerinin çoğu -5 derece soğuk suda yapıldı, Serkan Altınorak su sahneleri yüzünden zatürre tehlikesi atlattı.
Dağıtım: Özen Film
Yapım: Gala Film

Resimler:

Bir yanıt yazın