Kerr

Kerr

Konu: Can, yaşlı babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olur. Can’ın oradaki varlığını umursamayan katil, sakince olay yerinden ayrılır. Başvurduğu polis, ifadesinin alınmasının ardından Can’ın kasabadan ayrılmasına izin vermez. Babasının tuhaf arkadaşlarıyla tanışmaya başlayan Can’ın kapana kısılıp kaldığı kasabada olağandışı şeyler yaşanmaya başlamıştır. Ölen babasının terzi dükkânında katille yeniden karşılaşınca büyük bir korkuya kapılır. Öte yandan kasabada kuduz köpekler nedeniyle karantina ilan edilmiştir. Can bilinmeyen bir suçla itham edildiğini öğrendiğinde daha da dehşete kapılır ve başka çaresi kalmadığını düşünerek kasabadan kaçmaya karar verir. Ancak kasabada imha ekipleri devriye gezmektedir. Artık tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

“Kerr” yazısını okumaya devam et

Nefesim Kesilene Kadar

Nefesim Kesilene Kadar

Serap bir tekstil atölyesinde ortacıdır. Ablası ve eniştesiyle birlikte yaşamak, onun için giderek çekilmez bir hal almıştır. Serap’ı ayakta tutan tek şey, uzun yol şoförü olan babasıyla yeni bir eve çıkabilme umududur. Sürekli uzaklarda olan babasının kayıtsızlığı arttıkça köşeye sıkışan Serap, ipleri eline almaya karar verir. “Nefesim Kesilene Kadar” yazısını okumaya devam et

Madımak: Carina’nın Günlüğü

Madımak: Carina’nın Günlüğü

“MADIMAK Carina’nın Günlüğü” 25 Eylül’de Vizyonda!
Kalanlar Ölenler İçin Şiir Yazarlar…
Ulaş Bahadır’ın yazıp yönettiği, Sivas katliamını Hollandalı Carina Cuanna’nın gözünden anlatan ‘MADIMAK Carina’nın Günlüğü” 25 Eylül’de vizyonda seyircisiyle buluşacak…
Sivas Katliamı’nın tek yabancı kurbanı olan ve Madımak Oteli’ne kadar varan yolculuğunun hikayesi pek bilinmeyen Hollandalı Carina Cuanna’nın tuttuğu günlüklere bağlı kalınarak anlatılan ‘MADIMAK Carina’nın Günlüğü’ adlı uzun metraj film vizyon için gün sayıyor. Carina Cuanna, 1993 yılında ‘Türk kadınının aile içi rolü ve çevre ile ilişkileri’ üzerine olan bitirme tezi için Hollanda’dan Türkiye’ye gelmiş ve 2 Temmuz’da Madımak Oteli’nde yanarak can vermişti.
Ulaş Bahadır’ın yazıp yönettiği, geçtiğimiz Ağustos ayında çekimlerine başlanan ‘MADIMAK Carina’nın Günlüğü’nün oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor: Carina’nın Alman oyuncu Denise Ankel tarafından canlandırıldığı filmde, şair Metin Altıok rolünde Altan Erkekli, Behçet Aysan rolünde Mustafa Alabora, Hasret Gültekin rolünde ise Umut Kurt var. Dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin’i ise Erdal Tosun canlandırıyor. Filmde ayrıca Füsun Demirel, Rıza Akın, Meray Ülgen, Bahar Selvi, Selin Yiğit, Ulaş Bahadır, Perihan Ünlücan, Özge Ertem Artvinli, Serkan Genç ve Koray Tarhan da rol alıyor. “Madımak: Carina’nın Günlüğü” yazısını okumaya devam et

Üç Yol

‘Üç Yol’  25 Ekim’de izleyiciyi büyüleyici bir yolculuğa çıkaracak…
“Kayıp bir rüyanın izinden nereye kadar gidebilirsin?”

Balkon Film yapımcılığında, yönetmenliğini Faysal Soysal’ın üstlendiği başrollerinde Kristina Krepela, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Alma Terzic, Faketa Salihbegovic, Rıza Akın’ın yer aldığı ‘ Üç Yol ’ 25 Ekim’de vizyona giriyor. Filmin Türkiye prömiyeri, 4-11 Ekim’de yapılacak 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yönetmen ve oyuncuların katılacağı özel bir gösterimle gerçekleşti.
‘Üç Yol’ filminin çekimleri Malabadi, Batman, Hasankeyf ve Midyat’ta başlayıp Saraybosna, Visokov, Mostar ve Poçitel’de tamamlandı. Oyuncular Türkiye, Bosna, Hırvatistan ve Arnavutluk’tan seçildi. Filmin müzikleri İran’ın önemli müzisyenlerinden Kayhan Kalhor’un eserlerinden seçildi. “Üç Yol” yazısını okumaya devam et

Çanakkale 1915

“Çanakkale 1915”

FİLM ÖZETİ: Yıl 1912, Balkan Savaşı Osmanlı için çok büyük bir yenilgi olmuş, Rumeli baştan başa elden çıkmıştır. Vatan kaybetmenin tarifsiz acıları içindeki Rumeli göçmenleri evlerini terketmiş, yenik, bozguna uğramış ordu ile birlikte İstanbul’a, Anadolu’ya göçmektedirler.

Bu utanç verici yenilgi tüm Türkiye’yi sallar, silkeler, her şeyi yeniden düşünmeye zorlar. Özü yurtseverlik olan bir milli coşku başlar. Bu çoşku ile birlikte orduda birlik sağlanarak, eğitim çağdaşlaştırılır.

1.Dünya Savaşı ile birlikte verilen seferberlik emri ile tüm Anadolu’dan gençler askere yazılmaya başlar. Bunların arasında filmin kahramanlarından Veli, Mehmet ve Ali de vardır. Kahramanlarımız bir süre sonra Maydos (Eceabat)’a tayin edilecek, sonrasında Conk Bayırı’nda İngiliz kuvvetlerine karşı görülmemiş bir inanç ve cesaretle savaşarak, tarihin en büyük kahramanlık sahnelerinin sergilendiği Tekirdağ’da yeni kurulan, başına da Mustafa Kemal’in getirildiği 19. Tümen’e çıkarlar.

Bu sırada Çanakkale Boğazı’nın savunmasını komuta eden Cevat Paşa ise hem tabyaları güçlendirmeye çalışmakta hem de mayın hatlarını en doğru şekilde nasıl arttıracağının hesaplarını yapmaktadır.

18 Mart 1915 günü 600’den fazla topa sahip 18 zırhlı, Dünya Savaş Tarihi’nin en büyük mücadelelerinden birini başlatmak için Boğaz’a giriş yaparlar. “Çanakkale 1915” yazısını okumaya devam et