Sevimli Hayalet – Das Kleine Gespenst – The Little Ghost

The Little Ghost – Sevimli Hayalet
18 NİSAN’DA SİNEMALARDA

Filmin Konusu: Gündüzleri tavan arasındaki bir sandıkta uyuyarak geçiren sevimli ve küçük gece  hayaleti geceleri ise şatoda dolaşır. En büyük dileği gün ışığını görmek olan şirin hayalet, bu amacını nasıl gerçekleştireceğini bilmemektedir. Bir gece Karl ve sınıf arkadaşları sevimli hayaletin yaşadığı şatoya gezintiye çıkarlar ve tatlı hayaletimizin dünyada en çok istediği şeyin kapısını aralamasına yardımcı olurlar.

Yönetmen: Alain Gsoner Schinznacbath’ta doğup büyüdü. Old Canton Aarau (1996)’yu bitirdikten sonra Bern’deki “School of Design”da “Görsel Sanatlara Giriş” derslerine katıldı. Aynı dönemde Aarau sanatsal filmlerin vizyon görmesi amacıyla açılan “Freier Film” sinemsının müdürlük görevini yürütüyordu.

1997’de Ludwigsburg’taki Baden-Wuerttemberg Film Akademisi’ne kayıt olmadan önce radyo muhabirliği ile ilgilendi. 2002 yılında Kiki & Tiger adlı bitirme projesiyle Doğa Filmleri alanından mezun oldu. Gsponer, yönetmenlik ve yazarlık dışında dramaturji dersleri vermeye devam ediyor.

Yönetmenin Filmografisi
2013 Das kleine Gespenst
2010 Der letzte Weynfeldt (TV Movie)
2009 Lila, Lila
2006 Bummm!
2005 Rose
2003 Kiki-Tiger (Short)
2001 Hinter dem Berg (Short)
1998 Heidi (Short)

Yönetmen: Alain Gsponer
Kitap: Otfried PreuBler
Senaryo: Martin Ritzenhoff
Oyuncular: Jonas Holdenrieder, Emily Kusche, Nico Hartung
Müzik: Niki REiser
Süre: 92 dk.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157643959639223″]

Bir cevap yazın